Bagażnik się nie otwiera

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcin_o23
    Classic
    • 2011
    • 4

Bagażnik się nie otwiera

ja ostatnio rozbierałem swoje
    po wykręceniu wszystkich wkrętów i śrub podnosisz boczek do góry i musi wyjść
    on jest tylko tam wciśnięty
    ja próbowałem po trochu z każdej strony
  • ivor-pl
    Classic
    • 2010
    • 8

Bagażnik się nie otwiera

Witam
    Jak to nowy z problemem - dzisiaj przestała otwierać się klapa bagażnika - autko skoda octavia najnowsza z grudnia 2009 combi 1.9 dieselek combi z kratką wersja Mint.

Nie pomaga centralny ani guzik od ryglowania drzwi od wewnątrz - drzwi działają....a klapa bagażnika ani drgnie...

czytałem na forum o sposobie awaryjnego otwierania... ale trzeba wejść do bagażnika... a ja mam dość solidną kratkę i za chiny ludowe nie puści - śruby są mocowane od wewnątrz bagażnika...

jakieś pomysły? jakiś bezpiecznik padł ? - lukałem ale wygląda, że wszystkie sprawne... zresztą nie doczytałem, żeby był osobny bezpiecznik tylko od klapy bagażnika...

z góry dzięki za pomoc
    mój pierwszy raz ze skodą ;-)

Komentarz

• Guguś
      L&K
      S_OCP Member
      • 2008
      • 1212

ivor-pl, Pokombinuj z tą kratką,

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• MaciekQ3OCP
        Classic
        • 2010
        • 3

Witam,

W mojej O2 1.9 TDI Combi miałem (prawie) identyczną usterkę - wymienili mi zamek - elektromagnetyczny - na gwarancji - tylko że mój zamek "został" w pozycji otwarte.

Tak jak napisał Guguś - kombinuj z kratką - jeżeli to zamek (a nie bezpiecznik) to raczej inaczej (z zewnątrz) nie otworzysz.

Bezpieczniki sprawdzałeś w instrukcji czy pod maską? Bo O2 ma dwie skrzynki - jedną pod maską obok aku a drugą w środki na "boczku" przy kierownicy.

--
        Pozdrawiam,
        Maciek z Rybnika.

Komentarz

• ufo
          L&K
          • 2008
          • 1475
          • Octavia III combi (5E5)
          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez ivor-pl
          octavia najnowsza z grudnia 2009 combi
          pewnikiem masz jeszcze gwarancje, udaj się do ASO niech oni się pomęczą :wink:

Komentarz

• ivor-pl
            Classic
            • 2010
            • 8

Hehe - bezpieczniki sprawdzałem i są OK... o dziwo przed chwilą byłem na wycieczce na miasto i na postoju puścił zamek i otworzyłem bagażnik - wyjąłem co trzeba i przerzuciłem na tylne siedzenia... zamknąłem w nadziei, że samo się naprawiło... ale d..a ...znowu trzyma jak sezam i nie chce przyjąć hasła...
            w międzyczasie umówiłem się na wizytę na jutro do ASO GALL ICM- auto jest jeszcze 22 miesiące na gwarancji - więc niech kombinują :shock:
            zobaczymy co wymyślą...

[ Dodano: Sro 03 Lut, 10 12:55 ]
            Hmmm - dzisiaj przyszła odwilż we Wrocławiu i ... bagażnik się naprawił... działa za każdym razem... dziwne... przymarzł wczoraj?? odwołałem ASO bo jak usuwać usterkę której nie ma...
            Dzięki wszystkim za zainteresowanie :wink:
            mój pierwszy raz ze skodą ;-)

Komentarz

Pracuję...